Over mezelf

Over mezelf

"Ontstaan uit de passie voor het streven naar gelukkige gezinnen."

Ann Martens

 Klinisch orthopedagoog

Ik ben Ann Martens, orthopedagoog en de persoon achter Praktijk Sterkerwijs. Ik ben opgeleid als master in de pedagogische wetenschappen en volgde verschillende bijkomende opleidingen om me verder te specialiseren. Ik beschik over een ruime ervaring binnen het werkveld en ben al verscheidene jaren werkzaam als zelfstandig pedagoog binnen een groepspraktijk. Ik heb ervaring met een breed gamma aan ontwikkelingsproblematieken, leerstoornissen en angst- en stemmingsproblemen.

Neem gerust verder een kijkje in het aanbod.

 

Na verscheidene jaren te werken in een multi-disciplinaire groepspraktijk, is het tijd om ook mijn eigen vleugels uit te slaan. Ik geloof in de eigen kracht van mensen om moeilijkheden te kunnen overwinnen. Samenwerking en een open communicatie zijn dan ook enkele van de belangrijkste aspecten in mijn werk.

Een aanpak op maat is noodzakelijk om een kind te laten groeien in zijn eigen kunnen. Een gedreven instelling en een grote passie voor de hulpverlening aan kinderen en gezinnen zorgen ervoor dat ik dag na dag met plezier voor jullie klaarsta.

Specialisaties en gevolgde opleidingen:

 

- Master in de pedagogische wetenschappen: orthopedagogiek 

- Specialisatie en ruime ervaring in angst- en stemmingsstoornissen

- Postgraduaat autisme

- Integratieve psychotherapie 

- 2Hands4Kids: rekenen

- Pedagogisch taaltrainer

- Losse studiedagen: werkhouding bij kleuters, aandacht- en werkhoudingsproblemen in de lagere school, leerstoornissen anders bekeken, remedial teaching, geweldloos verzet in gezinnen, RALFI-methode, Cirkelrekenen, Als spelling een kwelling is, faalangst bij kinderen, traumaverwerking en echtscheiding, stressreleasemethodieken (Stresskids),...)

- Voortdurende bijscholing bij nieuwe ontwikkelingen binnen het werkveld

 

* Lid van de Vlaamse Vereniging voor Orthopedagogen: VVO1810045

 

 

Wie zijn orthopedagogen?

 

"Onder de uitoefening van de klinische orthopedagogiek verstaat men het binnen een wetenschappelijk onderbouwd orthopedagogisch referentiekader gewoonlijk verrichten van autonome handelingen die tot doel hebben de preventie, het onderzoeken, het opsporen, het diagnosticeren, het begeleiden en behandelen van opvoedings-, ontwikkelings-, leer-, gedrags- en emotionele problemen en de psychosociale gevolgen ervan bij kinderen, jongeren of volwassenen en hun context." (Retr. from: https://www.vvo.be)

 

 

Truibroek

Truibroek 71/0099

3945 Ham

info@praktijksterkerwijs.be

0474/666.920

Praktijk Sterkerwijs

Praktijk Sterkerwijs 2018 | All Rights Reserved | Privacy- en cookieverklaring